Alle informatie over de buurt & de stad

Wonen in de Indische Buurt

Tinggi Tower II en III liggen in de Indische Buurt in Almere-Buiten. Het stadsdeel telt zo’n 50.000 inwoners. Almere-Buiten kenmerkt zich door het tal van faciliteiten dat binnen handbereik ligt, zoals bijvoorbeeld de megastores van Doemere. Het stadsdeel grenst aan Almere Stad en heeft twee treinstations: Almere- Buiten en Almere-Oostvaarders. In de omgeving is veel groen aanwezig.

Winkels

De nieuwbouwappartementen van Tinggi Towers II en III worden omringd door talloze winkelmogelijkheden. Om de hoek ligt een grote supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Op fietsafstand van de woontorens ligt het grote winkelcentrum met vestigingen van veel landelijke ketens. Hier vind je supermarkten, opticiens, drogisterijen en warenhuizen. Ook de winkelstraten van Almere Stad bevinden zich op fietsafstand.

Horeca

De Indische Buurt kent een divers aanbod van restaurants. Zo hoef je niet ver te lopen voor een Thaise, Italiaanse of Japanse maaltijd. Ook restaurants met andere internationale keukens zijn te vinden op loopafstand van de woontorens. Ook iets verder weg, op fietsafstand, in Almere-Buiten en Almere Stad is het aanbod van horecagelegenheden uitgebreid en divers.

Sport

Het gebied rondom de woontorens van Tinggi Tower beschikt over veel mogelijkheden om te sporten en bewegen. Door het tal van faciliteiten in Almere-Buiten kan bijna elke sport hier moeiteloos beoefend worden. Zo is er een ruim aanbod aan sportzalen, gymzalen, sportverenigingen en zwembaden. Maar ook in de openbare ruimte zijn er veel mogelijkheden om te bewegen, bijvoorbeeld op het de sportvelden, de vele parken of in het uitgebreide wandel- en fietspadennetwerk van Almere.

Ruimte

De woontorens liggen aan een breed fietspad langs de Evenaar, een brede laan met veel groen. Diverse stadsparken bevinden zich om de hoek van Tinggi Tower, zoals de Meridiaan en het Oostrandpark. Deze prachtige groene parken zijn zeer geschikt om bijvoorbeeld hard te lopen of de hond uit te laten. Iets verderop zijn ook de Oostvaardersplassen, waar veel soorten vogels overwinteren en ook grote grazers zoals edelherten, konikpaarden en reeën leven.

Scholen & kinderopvang

In de omgeving van de woontorens zijn veel mogelijkheden voor opvang en onderwijs. Op fietsafstand zijn zeven basisscholen te vinden en ook voor een ruim aanbod aan kinderopvang hoef je niet ver te zoeken. In Almere bevinden zich bovendien tientallen scholen voor diverse soorten middelbaar onderwijs. Ook ROC Flevoland heeft een vestiging in Almere, hier vind je een ruim aanbod aan middelbare beroepsopleidingen.

Welkom in Almere!

Gemakkelijk bereikbaar

Snelle verbinding met Utrecht, Amsterdam, Amersfoort en Lelystad via A6 en A27 en de trein. Treinstation Almere-Oostvaarders bevindt zich op een steenworp afstand van Tinggi Tower II en III.

Groene omgeving

De nieuwe woontorens liggen aan de Evenaar, een brede laan met veel groen. Het Oostrandpark en de Meridiaan liggen enkele straten verderop. Ook op het ruim opgezette kavel is veel ruimte voor begroeiing.

Waar voor je geld

Wonen in Almere betekent ruimte en vrijheid. Ondanks de centrale ligging is Almere goed betaalbaar. Bovendien heeft de stad veel te bieden: van winkels en horeca tot recreatie en natuur.

Bekijk de buurt